perjantai 11. huhtikuuta 2014

Koulupenkin, kulttuurin ja tanssijalan kuluttamista

Niistäpä on viimeiset pari viikkoa koostuneet. Mutta uskokaa tai älkää, oon päässyt tekemään myös ensimmäisen pienen kokeen ja esitelmän! Joten ihan oikeita opiskelijoita tässä ollaan loppujen lopuksi, vaikkei kukaan meiltä mitään ihmeitä odotakaan :D

В течение последних двух недель много хорошего произошло) и самое главное - наконец-то мне появилось такое ощущение, что я настоящая студентка! У меня были первый экзамен и презентация) мне кажется, что наши учители не знают что с нами делать, поэтому мне было очень приятно и интересно сделать что-нибудь реально )


Tämä kuva voi kenties välittää toisenlaista viestiä opiskelustamme, mutta älkää antako hämätä! Katja vain testasi uuttaa keskittymistapaa ja sulki silmänsä... Ja pian huomasinkin hänen hengityksensä hidastuneen :D Tämä kuva on tiistailta, jolloin meillä on aamulla klo 8.30 alkaen kolme tuntia historiaa putkeen. Luokkahuone on kuin pieni komero ja opettaja lukee ilme värähtämättä Venäjän historiaa suoraan tulostetusta paperinipusta. Keskittymiskyky on koetuksella!

Во вторник у нас всего 3 часа истории - это уже настоящее испытание. Катя побробовала учиться по новому стилью и она закрыла глаза. "Может быть легче будет понять язык". Через несколько минут я слышала, как она стала дышать медленнее... :D



 
Tunnista selvittyämme lähdimme käymään Traveller's coffeessa kahvilla. Pikkasen muuten on naurettu kun mulla meinaa välillä englannin lausumiseen puskea venäläisiä viboja :D "TRRAVELERRS". Tää on niin nähty aiemminkin!
Katja oli unelmoinut jo pienen tovin aikaisemmin tässä paikassa juomastaan kahvista, ja kuten ilmeestä näkyy niin melko onnellinen hän olikin kun sitä nenän eteen kiikutettiin :D Kyseinen kahvila on keskivertoa kalliimpi ja eurooppalaisempi, ja kahvivalikoima laaja. Kyytipojaksi otettiin valkosuklaajuustokakkua, ja on mainittava, että missään en ikinä oo niin hyviä juustokakkuja syönyt kuin Venäjällä.

После занятии мы пошли в Кафе, где Катя однажды заказала самый вкусный кофе. Это видно, что она была в восторге! И честное слово: я нигде никогда не ела такие чизкейки как тут в России... Самые вкусные на свете.


Mulla kutitti selkää hulluna ja Valja tovin mun selkää rapsutettuaan tarjosi tämmöstä :D Jotenkin kammottava, mutta pirun kätevä! On tuo meidän mummeli kyllä ainutlaatuinen, meillä kaikki tehdään itse. Katjalla oli selkä kipeä ja hän kyseli hierojan perään, niin Valjan vastaus oli, että "me tehdään sulle hieronta!" ja sitten hän siveli jotain vodka+perunankuori-settiä Katjan selkään ja paineli menemään :D tässä mitään oikeita hierojia tarvita!

Наша хозяйка, Валя, мне дала такую штуку - это спасение!

Kevät otti pienen askeleen taaksepäin, sillä viime viikolla tuli reippaasti lunta. Valja kertoi, että lumisade tekee hänet väsyneeksi. Yhtenä iltana sanoin hänelle, etten aio kokata tänään mitään, ja Valja komppasi mua: "sua ei huvita, koska sataa lunta!" :D Juu eli kukaan ei voi siis laiskaksi väittää...

Валя часто говорит, что сейчас у нас "борьба весны с зимой". Это правда! Она еще говорит, что чувствует себя усталым когда снег идет. Однажды я ей сказала, что я сегодня не буду готовит и она меня поддерживала: "да не надо, не хочется потому, что снег идет!" Я ей верю) раньше думала, что я просто ленивая, но это не так хаха)

Katja suosii kirppareita, ja tällä kertaa hän oli löytänyt mustan laukun ja pitsimekon, ja kaupan päälle sai lahjana kuvassa näkyvän pupujussikan :D Myyjä oli itse tehnyt sen käytetyistä vaatteista.
Катя любит секонд хенд и она в одном магазине купила сумку и платье и продавец ей еще подарила кролика! Она его сам сделала из старой одежды)

Perjantai-iltana suunnattiin katsomaan paikalliseen teatteriin Romeota ja Juliaa.
В пятницу мы сходили в театр и посмотрели "Ромео и Джульетта"


Volkovan teatteria
Театр Волкова

Esitys oli yllättävän moderni, ja sisälsi paljon tanssia ja musiikkia. 
Спектакль был современный и актеры много танцевали и пели песни.






Puvustus yllätti myös aikalailla :D
Костюми тоже были такие.... ну как сказать... :D неожиданные...

Edouard, minä ja Katja

Katja oli super-upea ilmestys uudessa mekossaan!
Катя была суууупер красивая в новом платье!

Minä ja Katja
Я и Катя

Esityksen jälkeen jatkettiin tuttuun paikkaan hienoille drinksuille.
 После театра мы сходили в бар.

Sen jälkeen kadulla törmättiin sattumalta pariin kurssikaveriin, ja lähdettiin heidän kanssaan muutamille. Tässä kuvassa Roope testaili miltä maailma näyttää Marinan lasien takaa.

После этого мы на улице случайно встретились с однакурсниками и мы вместе посидели в одном кафе)
 Nicolas(eli Kolja) kavereineen liittyi seuraan ja lopultahan meitä oli melkonen jengi kasassa :D 
Коля со своими друзьями составили нам компанию, так что в конце концов нас много было. Очень весело!


Seuraavana päivänä oli aika taas pitkän lenkin. Hypättiin Jannen kanssa marsuun ja mentiin Volgan toiselle puolelle. Jaroslavlin kompakti keskusta hämää, sillä oikeasti kaupunki on jakautunut suuriin lähiöihin, joissa avautuu ihan uusi maailma. Lenkkipolut eivät olleet toistaiseksi vihreämpiä joen toisella puolella, mutta potentiaalia löytyy! Ja sää oli mitä mahtavin. :) Kevään tuoksu leijui ilmassa, ja kun suljin silmät niin mulla tuli hetkeksi sellainen olo kuin jolkuttelisin Puttaan lenkkipolkuja. Tuli hetken pieni koti-ikävä ja se tuntui vaan hyvältä. Tietää olevansa jostakin kotoisin ;)

На следующий день мы опять вместе с Янне бегали, в этот раз в Заволжском районе. Там очень интересные места, но к сожалению пока везде очень грязно. Но это не мешало так как погода была чудесная и я чувствовала запах весны. И когда я закрыла глаза мне появилось такое чувство как будто я в моем родном городе бегаю... и чуть-чуть скучала по дому. Но это просто хорошо! Это значит, что есть место которое называю домом. Но на самом деле их несколько)

Volgan rannalla oli uskomattoman hienot maisemat! Nautin kyllä joka askeleesta, vaikka on se juoksujalka kevyempikin ollut.

На берегу Волги так круто бегать! пейзаж очень красивый, я так наслаждалась)
Volgan vesi oli hyytävää, joten haudattiin triathlon-mietteet heti alkuunsa. Ei taida Volgan vedestä koskaan mitään linnunmaitoa tullakaan kun virtaus on niin suuri. Tunnustetaan Jannen kanssa muuten samaa väriä - violettia :D Suomalaiskaksikko liki samanlaisissa tuulipuvuissaan, aika klassista!

Вода Волги так холодная! Не знаю возможно ли тут купаться вообще, думаю, что летом тоже холодно потому, что река так быстро течет.


Taivas maan päällä :)
Небо на земле)

Löydettiin kummallinen paikka rannasta :D Joku ihme bunkkeri, jossa paikalliset viinan viemät ovat nauttineet pullon jos toisenkin.
Странное место нашли...

Lenkin jälkeen kiiruhdin kauppaan ja pohdin illallista. Olin jo jonkin aikaa unelmoinut vuohenjuustosta, joten nyt päätin toteuttaa unelmia ja tehä maailman parasta tomaattivuohenjuustokeittoa. Kyseinen juusto on Venäjällä tuplaten kalliimpaa kuin Suomessa, mutta oli todellakin sen arvoista! Valjakin sanoi, että kyllä meiltä Masha löytyy vielä isompikin kattila :D

Вечером я приготовила самый вкусный суп из помидоров, моркови и и козьего сыра! Этот сыр очень дорого стоит в России, на самом деле два раза больше чем у нас в Финляндии. Но если очень хочется, то можно)) Наша хозяйка мне сказала, что "Маша, знаешь, у нас есть кастрюля побольше...." Так что очень хорошо получилось)

Sunnuntaina käytiin Edouardin, Koljan ja Jannen kanssa keilaamassa. 
В воскресенье мы занимались боулингом) 


Janne sai uuden nimen "Danja", koska vastaanoton neidolle ei alkuperäinen nimi uponnut kaaliin :D
Kuten taulusta näkyy niin ei meikä ainakaan mun keilaus-skilsseillä keneenkään vaikutusta tee :D Mutta hauskaa oli ja se on pääasia!

Янне получил новое имя потому, что девушка, работающая на кассе не поняла его имя. Сейчас можете звать его "Даня"). Я люблю боулинг, хотя я очень плохо играю) 


Kolja/Коля

Mutta oikeesti, onko ilmakiekkoa parempaa peliä olemassa?! Ei jos multa kysytään! Niin hektinen ja mukaansatempaava, huusin ku syötävä :D Nicolaksen kans pelattiin kolme erää, tosin tuo peli dissas mua ja laski vain Nicolaksen maalit, reilukerhosta terve...

Я не играла за всю свою жизнь в игру лучше этой :D она такая захватывающая! И я так громко играю, кричу постоянно хаха. 

Jannen serkut tulivat käymään vierailulla, ja käytiin porukalla parissa kuppilassa. Pöytäfutis on ilmakiekon jälkeen toiseksi paras peli, ja kuten näkyy niin Katja ja Janne keskittyivät täysillä :D Parilla eurolla olis saanut pelata tunnin! Musta tuntuu et siinä ajassa ehtisin saada jo sydärin.

Кикер в баре "Власть". 100 рублей за час, очень выгодно! Но я бы получила сердечный приступ если так долго играла... Слишком эмоциолнально отношусь к этой игре :D и смотря на это фото мне кажется, что катя тоже...

Eilen lähistöllä sijaitsevassa konserttisalissa pidettiin gaala-konsertti "opiskelija-kevät". Eri tiedekuntien opiskelijat olivat suunnitelleet ja treenanneet esityksiään, ja parhaat kilpailivat kyseisessä konsertissa. Esityksinä oli mm. runoja, tanssia, cheerleadingia, voimistelua, laulua... Kyllähän oli muuten taitavaa porukkaa! 

Вчера состоялся гала-концерт "студенческая весна". Студенты из разных факультетов подготовили выступления и самые лучшие выступали на этом концерте. Это такое веселое соревнование: студенты танцевали, занимались гимнастикой, читали стихи, пели песни и т.д. Очень талантливые студенты среди нас )

Voimistelua

Paritanssia


Näkyi myös tuttuja: keskellä ylös kipuava Sasha, johon tutustuttiin ekoina päivinä kun hän kierrätti meitä kaupungissa. 
Наша подруга, Саша, тоже выступала) она очень хорошо танцует!

Konsertti kesti 3 tuntia, ja sen jälkeen lähdin toviksi lepäämään kotiin. Onneksi sain kerättyä voimia ja suuntasin puolen yön nurkilla vielä jatkoille klubille. Meidän poppoo koostui meidän vakiporukasta, Jannen kahdesta serkusta ja meidän kurssikavereista. Olihan railakasta menoa! 
Venäläisiä dj:tä en vaan tajua... biisit vaihtuu vähintään minuutin välein ja niistä kaikista tehdään kunnon ynt-ynts-versio.  Lisäksi musiikkia pätkitään vähän väliä, jotta kaunis humalainen laulu saa raikaa hiljaisessa salissa... Niin ja kirsikkana kakun päälle Dj huutelee jatkuvasti kannustushuutoja kuin oltais jossain jumppatunnilla. :D "DAVAI DAVAI DAVAI YEAH"
Mutta juhlia venäläiset kyllä osaa, sitä ei käy kieltäminen! ;)

Meidän suomen edustus
Горячие финны)

Ja muuta pöytäseuruetta:)
Наша компания

Kotiin saavuttuani Valja odotti mua jo ovella naureskellen. Vaikutti jälleen kerran hyvin tyytyväiseltä siihen, että on oltu liikkeellä. Aiemmin tällä viikolla hän lausuikin mulle viisaita sanoja: "Kaikkea saa tehdä, ei... kaikkea PITÄÄ tehdä. Yksi elämä!"

Vaikka sen tietää, niin on hyvä, että joku siitä välillä muistuttaa. Siispä ei muuta kuin jalalla koreasti aamuun asti, ystävät hyvät!

Хотя бы я была совсем устала после концерта, в конце концов я пошла в клуб. Это было отличное решение, так как с однакурсниками всегда очень весело!)) У нас большая компания была и мы гуляли почти до утра. Когда я вернулась домой, Валя уже меня ждала у двери (так как она слышала, что я приду). Она так смеялась :D 
Но она довольна тем, что мы многими делами занимаемся.  Валя мне уже говорила умные слова: "Все можно... нет, все НАДО, жизнь одна". 
И она права :)

<3: Маша

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti