sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Pieniä arjen hetkiä ja naistenpäivän viettoa

Kylläpäs aika jo rientää! Kevät on totisesti tullut kaupunkiin :)

Mulla on joinain päivinä luentoja vasta iltapäivällä, joten oon päättänyt potkaista päivän käyntiin aamulenkillä. Noilla lenkeillä suuntaan yleensä lähellä sijaitsevalle asuinalueelle, koska siellä on paljon vanhoja koristeellisia taloja, joista tykkään hulluna.

Kyseisessä paikassa kaikki talot näyttää vähän tältä, mutta sieltä löytyy jos minkä väristä. Tosin välillä en kyllä ehdi katsoa maisemia, koska tie on paikoitellen mutainen, jäinen ja täynnä lätäköitä. Adrenaliinipiikkiä matkaan tuo vielä pihojen vahtikoirat, jotka välillä kulkevat vapaana missä sattuu. Pari kertaa vastaan on tullut sellaisia hauvoja, että olen katsonut parhaaksi kääntyä takaisin, vaikka jäykkäkouristusrokotus onkin kunnossa. :D Tällä reissulla olis pitänyt kyllä olla kamera mukana, sillä vastaan tuli yllättävä taho. Katsoin et mikäs hauva se tienlaitaa kävelee vastaan, mutta se olikin lammas! Repesin ihan ääneen nauramaan. Siinä se vaan mussutti tyytyväisenä lumen alta pilkottavaa heinää. Kyllä mulla askel keveni!

 Yhtenä maanantaina puhuttiin venäjän tunnilla tällä hetkellä teatterissa näytettävistä elokuvista. Siitä inspiroituneena päätettiin lähteä heti extemporena leffaan tunnin päätyttyä. Ainoa pian alkava leffa oli "Winter's tale" ja on sanottava, että oli semmosta kuraa, etten muista milloin viimeksi ois nähnyt vastaavaa.  Paras kohta oli kun leffan "pahiksen" äänen takaa paljastui Will Smith ja yleisö vaan repes nauramaan. :D Teatterissa myytävä olut varmaan auttoi Nicolasta ja Jannea selviytymään tuosta puolitoistatuntisesta...

Paluumatkalla päivittelimme epäuskoisina, että mitäs hittoa sitä tuli juuri katsottua ja miten tuommosia leffoja saa edes tehdä. Kirsikkana kakun päälle meitä vastaan käveli tyttö, joka ojensi mulle 3 ilmapalloa. Se sopi täydellisesti siihen epätodelliseen fiilikseen. Kotimatkalla täydessä marsussa meinas vaan naurattaa kun meikä koittaa pallojen kanssa väistellä porukkaa :D mut tästä lahjasta luopuminen ei tullut kysymykseenkään! Valjakin oli mielissään kun pallojen värit olivat venäjän lipusta.

Kuluneella viikolla käytiin poikien kanssa katsomassa jääkiekkoa kun paikallinen Lokomotiv ja Kazakstanilainen Barys ottelivat.

Eikä kauaa nokka tohissut kun Lokomotiv näytti miten se verkko heiluu.

Roope ja Nicolas 
Vähän ällöilyä siihen väliin!

Peli päättyi 4-1 meidän iloksi ja Nicolas tuuletti

"Meidän voitto"

Lähtiessä pihalla poseerattiin edesmenneen Lokomotiv-joukkueen muistomerkillä. 

Patsaan takana löytyy pelaajien kuvat ja sivusta vielä lista kaikista, jotka saivat surmansa lento-onnettomuudessa 7.9.2011. Hiljaiseksi vetää kun miettii sitä surun ja menetyksen määrää.



Mulla on ollut viime päivinä orastavaa migreeniä ja pahaa päänsärkyä, ja se on hidastanut menoa aikalailla. Valjalle ei kuitenkaan ois pitänyt siitä mainita: ensin oli edessä balsam+vodka-sekoitus ja päälle hän kaivoi kaapistosta tämän punaisen pillerin. Ilmaistuani epäilykseni lääkettä kohtaan, vaati Valja vielä nähdä, että otan sen varmasti ."Suu auki, näytä kieli!" :D

Palautusruoka taas odottamassa lenkin jälkeen. Toivottavasti ei tuu aivan tavaksi! 

Mä löysin lähimarketista halvalla hienon yötopin :) kohta lähtee varmaan vielä halvemmalla tätä vastustamatonta sochi-krääsää. Nyt vasta havahduin, että oon oikeasti ostanut tän topin lisäksi jo heijastimia, vihkoja, konvehteja ja teetä :D Jälkimmäisimmän ostin kaiken lisäksi vielä junasta kun konnari alkoi ylipuhumaan miten hieno ja ainutlaatuinen lahja se ois, ja kun se teekin on niin pirun hyvää. Saa luvan loppua tämmönen aivopesulle antautuminen!

Lauantaina lähdettiin naistenpäivän kunniaksi tyttöjen kesken mökille. Venäjällä naistenpäivään kuuluu naisten lahjominen ja se, että miehet tekevät kaikki "naisten" kotityöt sinä päivänä. Ilmankos se onkin niin tärkeä ja suuri juhla! :D Kerran vuodessa saa leiditkin huilata. 
Kuvassa näkyvä Valjan Dacha sijaitsee n. 30km päässä Volgan takana pienessä kylässä. Lätäköiden ja mudan takia ajo oli paikoitellen melkoista höykkyytystä, mutta Valja vaan painoi kaasun pohjaan ja rapa lensi niin, ettei ikkunoista nähnyt. Vaan eipä jääty jumiin! :D

Pihamaalla oli käynnissä jos minkälaista projektia. Edessä oleva rakennus on banya, ja oikeassa kulmassa näkyy huussi.

Tästä kaivosta Valja kuskaa meille kanistereissa vettä kaupunkiin.

Laitettiin pöytää koreaksi. Tarjolla oli mm. Katjan leipomaa piirakkaa, suklaata, salaattia, leipää ja Valjan valmistamaa... hmm...miksihän sitä nyt sanois :D likööriä? 

Valja oli tehnyt liköörinsä vodkasta ja luumuista. Oli kyllä tosi hyvää! Vuorotellen kaadettiin sitä shottilaseihin (eli puoleksi pöydälle). Katjan kommentti isoista shottilaseista sai Valjan nauramaan. "Pienempiä ei ole, mutta isompia voin kyllä tuoda!"

Viis shottia kilahti nuppiin aika komeesti. :D


Syöminkien ja juominkien jälkeen lähdettiin kävelylle Volgan rannalle. Aurinko paistoi ja kevät tuoksui ilmassa. Tuntuu, että tuo joki on kaikkialla.

Minä ja Katja Volgan rannalla

Käytiin myös moikkaamassa naapurin suloista koiraa, tässä Valja ja hauveli.

Minäkin sain osani kuraisesta karvaturrista, en tiiä kumpi oli enemmän mielissään tästä kohtaamisesta :D  Vitsi miten ikävä mulla onkaan meidän Frediä ja koiria ylipäätään! Ihana <3

Valitettavasti ei voitu jäädä mökille yöksi, koska se on rakennettu "kesämäiseen tyyliin". Innolla jään odottamaan lämpimämpiä kelejä, että voidaan viettää koko viikonloppu siellä. Ajeltiin pian takaisin kotiin ja on sanottava, että luumulikööri toimi turhankin hyvänä unilääkkeenä. Siihen päälle vielä  "raittiin ilman myrkytys" niin oli kyllä aika hiljaista kotona illalla :D 

Tänään tämä päivätissuttelu sai jatkoa, kun Katjan "täti" ja tämän poika tulivat vierailulle. Muuten tämä leppoisa sunnuntai on kulunut ulkoilun merkeissä.

Iltakävelyllä nähtiin kun akka otti hatkat lennosta

Ja matkalla kauppaan bongattiin tienvarteen tullut uusi työkalu-mainos. Vaikea arvata, kuka on kohdeyleisö :D  Suomessa feministit itkis verta tämän nähdessään.

Huomenna viikko alkaa löysästi vapaapäivällä, joka on suotu meille lauantaisen naistenpäivän kunniaksi, se kun sattui viikonlopulle. Jos jotkut niin venäläiset osaavat juhlimisen! Ja minähän en pane pahakseni ollenkaan ;)

<3: Masha






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti