torstai 20. helmikuuta 2014

Arjen luomista ja jääkiekkohumua


Taas on pieni tovi vierähtänyt viimeisestä päivityksestä. Luentojen ja yliopistolla hengailun myötä aika on alkanut tosissaan lentää! Tässäpä vähän päivitystä kuvilla höystettynä =)

Lauantai alkoi reilulla 1,5h lenkillä Jannen kanssa: juostiin mutaisia teitä ja tutkittiin uusia paikkoja. Täytyy kyllä sanoa, että melko nostalgiapäissään sitä Volgan rantaa juoksee - samaa tuli nimittäin harrastetttua Tverissä kieliharjoittelun aikana yli 3 vuotta sitten. Miten onkaan aika mennyt! Ja jotkut asiat ne ei kuitenkaan muutu. :) Lenkin jälkeen janoisena kotiin tullessa mua odotettiin jo innolla, Valja kiiruhti eteiseen ja kertoi hänen ystäviensä tulleen vierailulle. Musta on muuten tosi söpöä kun usein lenkiltä tullessa Valja odottaa mua eteisessä aina yhtä iloisena, ihan kuin koira :D Pikasuihkun jälkeen menin keittiöön, jossa mua odotti pari arvokkaasti pukeutunutta rouvaa, ruoka lautasella ja vodkashotti siinä vieressä. Ennen kuin ehdin edes istua ja hörpätä vettä, sain jo kehotuksen juoda shotin. "Se lämmittää ja puhdistaa lenkin jälkeen", sanoi Valja. Eikai siinä sitten kun nostamaan maljaa tutustumiselle ja vodka naamaan :D eipä tuu Suomessa vastaavia palautusjuomia juotua.

Oltiin pienellä vaihtariporukalla puhuttu, että lähdemme illalla ulos. Yllärilisänä saatiin matkaan Valjan sukulaispoika Ilya, joka on ollut erittäin innokas tutustumaan meihin =D Näiden parin viikon aikana on tullut varoittamatta kyläilemään jo kolmesti! Tässä kuvassa ollaan Katjan kanssa cocktail-baarissa. Kyseinen paikka sijaitsee keskustassa kävelykadulla, ja maanantaisin siellä on drinkit puoleen hintaan. Jostain kumman syystä tämä paikka nauttii opiskelijoiden suosiota ;) Ilta venähti aika myöhäiseksi, ja sunnuntai menikin aikalailla rauhallisissa tunnelmissa, hehe...


Maanantaina herättiin Katjan kanssa aikaisin, koska aikeinamme oli mennä uudelle kurssille. Opettaja tuli puoli tuntia myöhässä, ja viime hetkellä aloimme kyseenalaistamaan reippauttamme ja pohdimme, että aiotaanko oikeasti nousta klo 6.30 joka maanantai. Rehellisyyden nimissä päädyttiin kielteiseen vastaukseen, joten skipattiin luento ja lähdettiin kivaan kahvilaan aamupalalle. Aamupala-menussa löytyi liki 10 erilaista kokonaisuutta, ja minä päädyin ottamaan tuorepuristettua appelsiinimehua, rahka+jogurtti+marjoja ja cappucinon. Setti irtosi 150 ruplalla! 






Loman jälkeen ensimmäiset viikot ovat opettajien mukaan sekavia, ja siihen voin kyllä yhtyä. Kurssien aikataulut eivät aina pidä paikkansa, luokkahuoneita on merkattu väärin ja opettajat saattavat tulla puolikin tuntia myöhässä. Useamman kerran on käynyt niin, että odotamme turhaan ainoina luokan edessä, ja lopulta päätämme lähteä pois kun ketään ei näy :D Monet kursseista ovat alkaneet jo syksyllä, joten meillä ei tietysti ole harmainta haisua siitä, mitä he ovat sopineet tapaamisista. Tässä teille pettynyt Masha, joka hengaili koululla turhaan luennon toivossa! Näytän muuten oikeastikin aika murtuneelta :D



Tässä kuva meidän historian laitoksen käytävältä. Ei muuten jää kuulematta kun tuo kello pirisee! Luennot kestävät 1h30min kuten meilläkin, mutta tällä laitoksella pidetään yleensä pieni tauko 45 minuutin jälkeen. On muuten semmonen käytäntö, jonka haluaisin meillekin! Eikö se ole sitä paitsi tutkittua, et ihminen voi keskittyä vain 45min kerrallaan? Minä ainakin oon elävä esimerkki siitä.



Historian laitoksella majailee myös vahtimummon kissa: siinä se rennosti pötköttelee kahviautomaatin vieressä =) Aion vielä kaveerata tän kans!


Löydettiin kivalta näyttävä kahvila hienoine yksityiskohtineen.


Eilen luentojen jälkeen kiiruhdin Katjan kanssa katsomaan Suomen ja Venäjän peliä Bristol-nimiseen ravintolaan. Janne ja Roope olivat siellä jo seuranneet ensimmäisen erän, ja tunnelma oli jokseenkin jännittynyt! :D Vodkaa oisivat kyllä teen sijasta tarvinneet. 


Me Katjan kanssa päätettiin ottaa lasit viiniä. Nuo lasit toi meille mieleen kuninkaalliset, ja tässä koitettiin heittää sen mukaiset vilkutukset. Meikän pitää vielä vähän treenata, Katjalta sujuu jo!
 Pelin aikana naapuripöydistä muutama venäläisseurue pälyili meitä, ja pelin loputtua yksi äijä kääntyi meihin päin ja naurahtaen sanoi, että "no comments!". Ihan rennolla otteella porukka onneksi peliin suhtautui loppujen lopuksi, vaikka sen aikana tunteet tietty roihusivat.  Lähtiessä näytin tälle sällille vielä leikkisästi kieltä ja hän nauraen katkerana pudisti päätään :D Mutta täytyy kyllä mainita, että naurettavan äkkiä pelin loputtua alkoivat tv:ssä näyttää Venäjän muista lajeista saamia mitaleja, ei paljon Suomen voittoa hehkutettu. 


Tässä mun opiskelijakortti =) nyt pääsee takuuvarmasti halvalla museoihin.



Tänään käytiin myös ostamassa bussikortit. Tajusin tuossa yks päivä, että ensimmäistä kertaa elämässä käytän säännöllisesti julkisia kulkuvälineitä! Pyörä on kyllä yks parhaimmista keksinnöistä mitä on. Tämä kortti käy busseihin ja johdinautoihin, hintaa sille tuli alle kympin ja kulkea saa kuukauden aikana niin paljon kuin haluaa. Valitettavasti minibusseihin, marshrutkoihin, ei saa ostettua tällaista korttia, sillä ne ovat yksityisten omistuksessa. Käytetään nimittäin useimmiten näitä "marsuja", kun ne monesti sattuvat tulemaan pysäkille ekana.


Loppukevennys: Valja antoi meille lahjaksi kommunistisen puolueen kalenterit :D Kuvassa Juri Gagarin, ihan on komea mies noin venäläiseksi! 

Viikonloppuna luvassa on mm. Ilyan synttärit, ja sunnuntaina alkaa laskiaisen juhliminen. Ensi viikolla kaupungilla on paljon siihen liittyvää ohjelmaa, ja blinejä on kuulemma syötävä. Sehän sopii mulle =) Lisäksi ensi viikolla lähdemme yhden kurssin kanssa ekskursiolle Vladimiriin, joten mielenkiintoisia hetkiä on luvassa. Tunnelmia niistä sitten myöhemmin!

<3: Masha

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti