torstai 6. helmikuuta 2014

Kulmat tutuiksi

Koska luennot alkavat vasta ensi viikolla, meillä on toistaiseksi hyvin aikaa tutkiskella ympäristöä (ja päivittää blogia;) Tänään käytiin Katjan kanssa kävelemässä ja tutustumassa keskustaan. Antaapa kuvien puhua puolestaan!

Oikea katseenvangitsija lähellä kotia, oispa tämmösiä Suomessakin.


Käveltiin aika pitkään suuren tien reunaa pitkin, kunnes päätettiin poiketa alemmas pienemmälle autotielle. Tie johti kuitenkin sataman veneklubille, mutta ei hätää - ei tarvinnut kävellä koko matkaa takaisin! Puolesta välistä löytyi "portaat", jotka vei takaisin valtatien varteen. :D ja kuten näkyy, kyseisen tien liikennöinti on jatkuvaa ja lumen väri sen mukaista.

Masha edeltä vaikka heikoille jäille!

Ja Katja tuli perässä.


Tyytyväisenä sillalla, taustalla paikallisen Kremlin muurit.


Katja paikallisen Kremlin porteilla. Valkoisten muurien sisällä on nykyään museo-alue, ja siellä sijaitsee mm. 6 eri kirkkoa. Päätettiin odottaa sisällä vierailua siihen asti, että saadaan paikalliset opiskelijakortit ja saadaan alennukset takuuvarmasti.


Keskustan kävelykatua. Sen varrelta löytyi jo muita hintavampia kahviloita ja tuliaiskojuja.


"Sateenkaari"-niminen naisten ja miesten kenkäkauppa, oli kaiken lisäksi vielä ketjuliike. Kauankohan sateenkaaren värit saa vielä loistaa?


Angry birdsit ovat vallanneet paikallisten katumaalarien mielet.


Wi-Fi voi löytyä yllättävistäkin paikoista...


Tässä on Jaroslavlin teatteri, joka täyttää tänä vuonna 264 vuotta! Se on ensimmäinen kaikille avoin teatteri Venäjällä (aiemmat vain ylimystölle). Teatterissa pyörii paljon näytöksiä, ja heti ensimmäisenä päivänä meillekin esiteltiin sen ohjelmistoa. Varmasti tulee vielä tutuksi :)


Käytiin kahvilassa, jonka seinillä oli paljon tauluja ja kuvia. Kahvilan puolella niissä kaikissa esiintyi yksi ja sama pariskunta. Tauluja löytyi myös vessasta, ja niiden lomassa seinällä oli myös lappu, jossa pyydetään kunnioittamaan itseä ja olla viemättä tauluja kotiin. :D

Mielissään rahkapullaa syömässä.


Mulla alkoi yöllä orastava kurkkukipu, joten kävin naapurin Apteekista kysymässä jotain lääkettä. Venäjältä löytyy lääkettä kaikkeen! Alle eurolla irtosi veteen sekoitettavia nappeja, jotka maistuu merivedeltä! Yhtä hyvin oisin voinut ostaa Narzan-nimistä vichyä, joka maistuu ehkä vielä kamalammalta.  (Terkkuja Eerochkalle<3)


<3: Masha



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti